Alkimisti - ne gjurmet e Xhordano Brunos

Akropoli i ri

Çmimi:
Çmimi i zbritjes€6,00

Përshkrim

Në një epokë errësire mesjetare, fillon të mbijë fara e një Rilindjeje të ndritshme. Në një epokë të tillë përgatitjeje të Rilindjes që do të vijojë, shpaloset historia aventureske e Alkimistit. Me penën e mprehtë të autorit përshkruhen ngjarjet dhe rrethanat e Mesjetës që zhvillohen në shekullin e 75-të në shumë shtete të kontinentit të vjetër, Evropës. Supersticionet, paragjykimet, interesat fetare dhe politike pengonin çdo lloj kërkimi dhe zhvillimi shkencor apo çdo lloj përjetimi shpirtëror. Idetë revolucionare të Xhordano Brunos, ato që e vunë në turrën e druve për ta djegur të gjallë në vitin 1600, pranohen pa përjashtim nga shkenca e sotme nëtë gjithë sektorët e dijes që ai preku. Ato ide dhe trimëria e tij për t'i mbrojtur akoma dhe me jetën e tij e bënë martir të mendimit të lirë. Alkimisti është rrëfimi i një historie që dikur ka ndodhur, por që mund të kthehet përsëri. Një histori e gjallë, e përjetuar thellësisht, e cila në kapitullin e fundit të saj na jep një përgjigje jo të zakonshme, por të vërtetë sa vetë jeta. Në germadhat e një bote të vjetër, që depërtohet nga tunele sekrete nëntokësore, një djalosh i ri i shekullit të 20-të duke ecur me gjyshin e tij do të gjejë një përgjigje, një përgjigje që tretet në mjegullën e së kaluarës së tij të largët...

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi