Asgje e jashtezakonshme

IDK

Çmimi:
Çmimi i zbritjes€7,00

Përshkrim

"Ne tregimet, nuk e di pse, jam më humoristik dhe me i prirur ndaj fantastikes, dhe përherë bashkëkohor
dhe realist. Çudi..." ANTONIO MUÑOZ MOLINA
Me rrugetimin e nje shkrimtari drejt nje destinacioni ku do te jete deshmitar ngjarjesh të çuditshme fillon përmbledhja e plotu C prozës se shkurtër te Antonio Muñoz Molina-s... Tek Asgje e jashtëzakonshme zbulohet nje Antonio Muñoz Molina zbavitës, vetëkritik dhe i pazakonte. Një humor i mprehte kullon përmes këtyre tregimeve tmerri, dashurie dhe vdekjeje, ne te cilat shfaqja e papritur e skenave në stilin me të pastër të zhanrit fantastik ngërthen vetinë e mbajtjes pezull, të magjepsjes së lexuesit dhe të shumëfishimit të leximeve të rrëfimit.
Antonio Muñoz Molina (1956) është një ndër autorët më të njohur e më të përkthyer te letërsisë së sotme spanjolle. Autor i mëse dhjetë romanesh, ai eshte fitues i mjaft prej çmimesh të rëndësishme kombetare e ndërkombëtare. Në vitin 2013, u shpall fitues i Çmimit të Princit të Asturias për Letërsinë. Në vitin 1996, Antonio Muñoz Molina u zgjodh anëtar i Akademisë Mbretërore të Spanjës. Jeton mes Madridit dhe Nju Jorkut. Ky është libri i tij i parë që përkthehet në shqip.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi