Çmimi:
Çmimi i zbritjes€8,00

Përshkrim

I ndrydhur në jetën e plogështisë koloniale dhe i zënë në grackën e një rrjete trysnish, një fermer i pafuqishëm e vetmitar, gjen prehje në krahët e nje dashnoreje me ngjyrë, që është shërbyesja e tij. Por kur e bija, Magda, një beqare e dëshpëruar, nis të ndiejë turp nga kjo, përplasja i jep fund paqes mes tyre.

Protagonistja e këtij romani të fuqishëm të J.M. Coetzee fillon ta shohë jetën prej vendit, nga kur gjer atë kohë ka qenë e përjashtuar. E shpërfillur nga një baba i pashpirt, e ndrojtur prej shërbëtorëve të saj, ajo, një grua e zgjuar por e zemëruar, prej neverisë dhe dëshpërimit, vendos të mos jetë më  "një e harruar nga historia".

Prej flirit të të atit me shërbëtoren, ky vendim precipiton në një akt hakmarrjeje, që shpjegon reaksionin kimik që ndodh mes kolonizatorëve dhe të kolonizuarëve, mes joshjes evropiane dhe vetmisë afrikane. Ajo çka ndodh më pas, është rrëfimi pasional i një gruaje dhe pergjigjia e dhunshme e një Afrike përjashtuese. Ky është një roman me fuqi të papërmbajtshme, me një siguri eterne dhe të pagabueshme, ku romanca dhe jeta familjare janë kthyer në një pasqyrë të përvojës koloniale.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi