Bastardja e Stambollit

Bota shqiptare

Çmimi:
Çmimi i zbritjes€9,00

Përshkrim

Ky është një roman nga një nga shkrimtaret më të njohura dhe më të sinqerta të Turqisë, një roman mbi historitë e komplikuara të dy familjeve.

Në këtë roman të dytë të shkruar në anglisht, Elif Shafak konfronton të shkuarën e dhunshme të vendit të saj në një rrëfenjë të gjallë dhe plot ngjyra të vendosur në Turqi dhe në Shtetet e Bashkuara. Në qendër të saj është "bastardja" e titullit, Asia, një nëntëmbëdhjetëvjeçare që dashuron Xhoni Keshin, një ekzistencialist francez, si dhe katër motrat e familjes Kazanxhi, të cilat jetojnë sëbashku në një oborri të madh në Stamboll. Vëllai i tyre i vetëm dhe i shkëputur nga familja jeton në Arizona me bashkëshorten e tij dhe me vajzën e bashkëshortes, një armene me emrin Armanush. Kur Armanushi fluturon fshehtazi në Stamboll në kërkim të identitetit të saj, ajo zbulon motrat Kazançi dhe bëhet mikeshë me Asijën. Një sekret i zbuluar lidh dy familjet me epokën e deportimeve dhe masakrave të armenëve të vitit 1915. Ky është një libër që konfirmoi Shafak si një yll në ngritje në letërsinë botërore.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi