Poezia Shqipe - nje histori letrare

Ombra GVG

Çmimi:
Çmimi i zbritjes€10,00

Përshkrim

Autori ka meritën e çarjes së një "toke të virgjër", duke e vështruar për herë të parë zhvillimin e letërsisë shqipe, konkretisht poezisë, në bazë të ligjeve të veta të brendshme, si dhe duke nënvizuar literaritetin e saj larg konceptimit sociologjik dhe pozitivist, që e ka karakterizuar për një kohë të gjatë shkencën letrare shqiptare, duke arritur kulmin në kohën e diktaturës.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi