Portreti i Dorian Greit

Shtepia botuese Pema

Çmimi:
Çmimi i zbritjes€7,00

Përshkrim

ISBN: 9789951721486

Viti i botimit: 2018

Numri i faqeve: 364

 

“Portreti i Dorian Greit, fryt i fundit të shekullit të 19-të, mund t’i flasë ende lexuesit të shekullit të 21-të.

Problematika e romanit tingëllon çuditërisht aktuale: përmbysja e vlerave morale në këtë vepër ta kujton krizën e vlerave të shoqërisë së sotme, fryma hedoniste ta kujton konceptin konsumist të sotëm të jetës, që vë paranë dhe kënaqësinë mbi gjithçka; ndonëse autori duket sikur mban një qëndrim objektivist apo ambivalent, thellë-thellë ai zbulon tragjizmin që fshihet pas kësaj maske të ndritur.”

– Prof. Dr. Klara Kodra

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi