Shkenca e fatit

Botart

Çmimi:
Çmimi i zbritjes€11,00

Përshkrim

Isbn: 9789928286895

 

Pse e ardhmja jonë është më e parashikueshme nga sa mendojmë? Shumë nga ne besojnë se jemi të lirë t’i japim formë fatit tonë. Po sikur vullneti i lirë të mos ekzistonte? Po sikur jetët tona të ishin në pjesën më të madhe të tyre të paracaktuara, të skalitura në trurin tonë – zgjedhjet tona se çfarë do të hamë, me kë do të biem në dashuri, madje edhe ato që besojmë, të mos jenë vërtet zgjedhjet tona?

Neuroshkenca po sfidon çdo gjë që mendojmë se dimë rreth vetes, duke nxjerrë në pah mënyrën se si i marrim vendimet dhe formojmë realitetin tonë, të pavetëdijshëm për rolin e mendjes sonë të pandërgjegjshme.

Hannah Critchloë një nga emrat më në zë të neuroshkencës pasqyron në mënyrë të gjallë jetën e përditshme të saj dhe ekspertëve të tjerë të fushës potencialin e jashtëzakonshëm, po ashtu edhe rreziqet, të cilat lindin si pasojë e të qenit në gjendje të parashikojmë të ardhmen tonë të mundshme – dhe mënyrat se si mund të ndryshojmë atë që tashmë është përgatitur për ne.

 

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi